Според публикацията във Facebook през изминалите 365 дни каузите, които е

...
Според публикацията във Facebook през изминалите 365 дни каузите, които е
Коментари Харесай

Радев отчете втората година от мандата: Национално достойнство, суверенитет и държавност

Според обявата във Фейсбук през миналите 365 дни идеите, които е отстоявала президентската институция, са били националното достолепие, суверенитетът и държавността.

" Политиката е законна, когато отстоява националното достолепие, суверенитета и знаците на държавността, когато главните цели са сигурността и благосъстоянието на българските жители, съхранението на нашата история, просвета и обичаи. Когато почита закона. Затова институциите могат да реализират резултати в публичен интерес единствено когато активността им произтича и директно се управлява от него ", написа Румен Радев и акцентира, че и отсега нататък с Йотова ще се борят за своите общи дела.

" С вицепрезидента Илияна Йотова ще продължим и отсега нататък да работим за национално единство и правдивост, за развиването ни като съвременна европейска народна власт ", отбелязва президентът. 

Към поста са оповестени и голям брой фотоси, които подчертават върху част от важните събития от миналата втора година от мандата. Сред тях са представянето на дилемите и приоритетите на служебния кабинет " Донев ", подписването на двустранни меморандуми сред България и Гърция за съдействие, подписването на Декларация за стратегическо партньорство сред България и Румъния, разговорът с началниците на защитата от балканските страни, тактическото обучение с бойни стрелби " Отбранителен щит 23 " на полигон " Ново село ", проведеният от Dir.bg форум  " Зеленият преход в страните от Централна и Източна Европа 2023 ", изказването по време на Общия спор на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, честванията на значими дати от българската история, срещи с жители, разкриване на събития и други. 



Втората година от мандата на Радев-Йотова беше белязана от политически кавги с ръководещите партии по разнообразни тематики - военната помощ за Украйна, измененията в Конституцията, дерогацията на " Лукойл " и преноса на газ, демонтирането на Паметника на Съветската войска, освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефа на ДАНС, държавния бюджет, енергетиката и други.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР